2020-05-30: IS HOOP: de vijand te lijf met het reddend opwekking evangelie

2020-05-30: IS HOOP: de vijand te lijf met het reddend opwekking evangelie

Pinksteren 2020

ER IS HOOP: de vijand te lijf met het reddend opwekking evangelie

Dankbaar dat God in ons leven ons steeds dieper op de weg van Zijn Woord heeft gestuwd. We ontdekten bij de Navigators hun aansporing, drang om Bijbelstudie te doen en volgden in Lisse hun Bijbelstudieplan. Was nieuw voor ons vanuit onze gereformeerde achtergrond wat niets afdoet aan mijn intense dankbaarheid dat God mij liet geboren worden in een gezin dat ons dichtbij het Woord opvoedde. Ik bleek in mijn pubertijd wel moeilijk handelbaar, maar ben uit Gods genade nooit afgeleid/-gevallen/-gegleden naar een weg zonder/tegen God. Toen Leo Habets van Agapè kwam met de evangelisatieactie 'ER IS HOOP' hebben we daar met enthousiasme aan mee gedaan. Overal zag je hun regenboog stickers.

Als econoom bij het ABN/AMRO Project Ontwikkelingsbureau bouwden en verhuurden we het ene na het andere winkelcentrum in ons land tot op het moment van een geweldig promotie aanbod van de bank kreeg, ik in de trein van Hilversum naar Den Haag IJg Jacobs ontmoette met wie ik in de kerkenraad van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Den Haag had gezeten en nu tijdelijk directeur was bij de pas opgerichte Evangelische Omroep was en vroeg of ik directeur bij de EO wilde worden, wat op 34 jarige leeftijd is gebeurd. Ik ontdekte dat de EO geboren is op de knieën en het uit ouderen bestaande bestuur vond alles goed als het maar op de Bijbel gegrond was. Het werd een geweldige 12 1/2 jaar waarbij tegen ieders verwachting de omroep groeide om  uiteindelijk de grootste omroep te worden. Geweldig om 50.000 EO jongeren te zien in de Arena in Amsterdam. Het was hard werken maar de HEERE 'zat erin'. De EO ‘meer dan een omroep’ was een wonder en is een wonder ondanks alle Bijbel-weerstand en blijft een wonder als de Bijbel centraal blijft in alle programma’s en activiteiten.

Door de film 'The Silent Scream' waarin te zien is hoe bij een abortus een ongeboren kindje uiteen gerukt wordt in de moederschoot, werden mijn vrouw en ik geroepen om ons de rest van ons leven te vereenzelvigen met het ongeboren kindje dat Schreeuwt om Leven. Met steeds meer bidders en werkers hebben we dertig jaar actie en media gericht vaak onder grote tegenstand de strijd aangebonden met dit grote barbaarse onrecht. We begonnen met enkele honderden met onze Mars voor het leven op de Dam, nu nog steeds groeiend naar meer dan 15000.  We dachten dat dat na de holocaust in Tweede Wereld Oorlog nooit meer zoiets barbaars zou voor kunnen komen, om te ontdekken dat met de wereldwijde abortus nu een Derde Wereld Oorlog woedt in de moederschoot, zoals Moeder Teresa dat bij de uitreiking van haar Nobelprijs voor de Vrede zei. Nu zitten midden in een wereldwijde corona pandemie, maar ook deze abortus 'pandemie' raast over de wereld met nu meer dan anderhalf miljard slachtoffers (www.numberofabortions.com).

Alleen met de geestelijke aanvalswapenen zijn de (abortus) demonen te bestrijden  (Efeze 6:10-20). Dus: 'Wonen in het Woord' (WihW). Lees dagelijks mee ons dagelijks Bijbelleesplan met notities van mijn hand (www.kiesdanhetleven.nl ). We roepen elkaar onder de wapenen met de Bijbel als handboek, waarin vele aanvals- en verdedigingsstrategieën worden geleerd, hoe de vijand op de vlucht slaat en opwekking uitbreekt. Daarbij is er grote haast, want God duldt het vergieten van onschuldig bloed niet. Daarmee halen we Zijn vloek en de dood over ons, zoals Hij  herhaaldelijk aangeeft met uiteindelijk ons eindoordeel (Deuteronomium 28-30). Samen met Pastor Frank Pot trekken we op met de opwekkingsgemeente FIRE/Cornerstone in Rotterdam om het reddend opwekking evangelie aan te bieden. God doet ook vandaag wonderen. ER IS HOOP: de vijand te lijf met het reddend opwekking evangelie.

Glorie voor Zijn naam.

Willy en Bert Dorenbos, dorenbos@kiesdanhetleven.nl www.kiesdanhetleven.nl 0651199125
Naar alle artikelen