2020-08-12: Aanwezigheid bij abortuscentra staat onder druk

2020-08-12: Aanwezigheid bij abortuscentra staat onder druk

Een aantal gemeenten lijkt zich op te maken voor een strijd met onze wekelijkse demonstranten bij abortuscentra, waar hun doel is om een einde te maken aan onze mogelijkheden om met vrouwen in contact te raken, in de hoop dat zij onze hulp aanvaarden en hun abortusafspraak afzeggen.

Dat abortuscentra niet blij zijn met het feit dat er wekelijkse vrouwen zijn die hun afspraak afzeggen, is helder. Met een campagne vol verdraaiingen hebben ze al lang geleden de media gezocht, waarbij steeds bleek dat er niets waar was van de aantijgingen over intimidatie door onze mensen. Nu lijkt men het over een andere boeg te gooien.

Een andere Pro-Life groep heeft recentelijk een nieuwe verordening van de gemeente Heemstede gekregen, waarin stond dat ze verder weg van het abortuscentrum moeten staan. Ze gingen in bezwaar en vroegen direct een voorlopige voorziening aan bij de rechtbank. Daar bleek dat de rechter hele nieuwe ideeen had over het demonstreren bij abortuscentra in algemene zin. Opeens mochten vrouwen niet meer worden aangesproken omdat ook dit een "wanordelijkheid" zou zijn. Hierdoor is het niet meer nodig dat er bewijzen komen van intimidatie, omdat ook de meest vriendelijke uitgestoken hand nu volgens de rechter onrechtmatig is. Een vreemde uitspraak die de andere Pro-Life groep zal gaan aanvechten, zo vernamen wij.

Deze uitspraak heeft er wel toe geleid dat het Humanistisch Verbond de kans ruikt om andere gemeenten op te roepen tot het navolgen van deze uitspraak bij het maken van nieuwe verordeningen. Daarom hebben ze al die gemeenten waar abortuscentra staan aangeschreven. Nog niet alle gemeenten zijn overstag gegaan, maar er zijn al wel beperkingen gemeld.

Of Schreeuw om Leven ook naar de rechter zal moeten stappen, valt nog niet te bepalen. Wij houden u daarover uiteraard op de hoogte en hopen ondertussen dat u met ons meebidt, opdat de gemeenten hun verordeningen niet aanpassen naar aanleiding van de nieuwe uitspraak, zodat vrouwen nog steeds in contact kunnen komen met de afdeling Er is Hulp, waar mensen klaarstaan voor haar en haar kindje(s).

Klik hier voor het bericht over de commotie in het Reformatorisch Dagblad
Naar alle artikelen