2021-10-15: USA - Abortus moet terug naar de staten - Major Supreme Court Case

2021-10-15: USA - Abortus moet terug naar de staten - Major Supreme Court Case

USA: Abortus moet terug naar de staten, zegt Miss. A.G. over belangrijke zaak bij Hooggerechtshof - Major Supreme Court Case

De procureur-generaal van Mississippi die het Amerikaanse Hooggerechtshof vraagt om Roe v. Wade te vernietigen, zegt dat de zaak van haar staat een landelijke impact zal hebben en dat ze hoopt dat de rechters de kwestie van abortus teruggeven aan de staten.

Bron: Christian Headlines

"Het is een zaak van Mississippi, maar het zal iedereen in ons land beïnvloeden," vertelde Lynn Fitch, de procureur-generaal van Mississippi, deze week aan het radionetwerk SuperTalk Mississippi.

    ICYMI: Ik zat samen met @supertalk om te praten over Dobbs v. JWHO, gelijke beloning in Mississippi, de overheid    overreach, en nog veel meer. Kijk hieronder. https://t.co/wcW4fbHktJ
    - Lynn Fitch (@LynnFitchAG) 13 oktober 2021

Het Hooggerechtshof zal op 1 december naar mondelinge argumenten luisteren in deze zaak, die betrekking heeft op een wet in Mississippi die abortus na 15 weken verbiedt. De rechters zeiden dat ze de reikwijdte van de zaak zouden beperken tot één vraag: Zijn alle wetten die pre-levensvatbare abortussen beperken ongrondwettelijk?

Fitch vraagt het Hooggerechtshof om Roe v. Wade, het besluit uit 1973 dat abortus in het hele land legaliseerde, ongedaan te maken.

De zaak in Mississippi, Dobbs v. Jackson Women's Health Organization, zou de grootste abortuszaak kunnen worden sinds Roe zelf.

"Dit is de eerste keer in 50 jaar [dat] er een discussie is over Roe v Wade," zei Fitch. "En dus kunnen we nu eigenlijk een heel gezonde dialoog hebben over waarom die zaak en andere zaken zouden moeten worden vernietigd. ... 50 jaar lang heb je deze wazige lijnen gehad over wanneer levensvatbaarheid is? Wie moet er echt de leiding hebben?

"En je hebt zoveel verschillende federale rechtbanken die een aantal verschillende beslissingen hebben genomen, waardoor het voor alle betrokkenen een zeer vage lijn is. Dit stelt ons voor het eerst in staat om te zeggen: 'Wacht eens even, [in] 50 jaar, zijn er dingen veranderd.'... Zeker, onze medische technologie is veranderd. De wetenschap is zo belangrijk geweest."

Het is tijd, zei Fitch, voor het hof om "het terug te geven aan de staten."

"Elke staat moet in staat zijn om zijn eigen regels te maken. Wij hebben zeker de onze. Je zult zien dat sommige andere zeer liberale staten... andere wetten hebben dan wij.

"... Wij kiezen onze wetgevers. Zij zijn onze stem. Onze gouverneurs zijn de stem. Dus zij, in feite, zijn degenen die de uiteindelijke beslissingen moeten nemen namens ons allemaal in elke respectieve staat."

Het is de taak van Mississippi, voegde ze eraan toe, om de "heiligheid van het leven" te beschermen. Maar de staat moet ook de vrouwen beschermen die ongepland zwanger zijn, zei ze.

"[We moeten] het vanuit een holistisch perspectief bekijken. We moeten de vrouwen mondiger maken en voor hen zorgen. We moeten hen op weg helpen - niet alleen tijdens hun zwangerschap, na hun zwangerschap, maar steun bieden aan de vrouwen en het kind."

Ze voegde eraan toe: "We weten dat we het juiste doen [door] het toe te staan terug te komen naar de staten."

In een nieuwe social media video zegt Fitch dat de Roe beslissing "een gezonde politieke dialoog over abortus heeft belemmerd."

    In de zaak Dobbs verdedigen wij het recht van het volk om een gezonde politieke dialoog te voeren over hoe wij als samenleving voor vrouwen en hun kinderen moeten zorgen. #EmpowerWomenPromoteLife pic.twitter.com/STLFeIb4A6
    - Lynn Fitch (@LynnFitchAG) 13 oktober 2021

In de bevindingen van de Mississippi-wet wordt opgemerkt dat de meerderheid van de abortusprocedures die na 15 weken worden uitgevoerd, gebruikmaken van een procedure (dilatatie en evacuatie) waarbij instrumenten worden gebruikt "om het ongeboren kind te verpletteren en uit elkaar te scheuren voordat de stukken van het dode kind uit de baarmoeder worden verwijderd."

"De wetgever," zegt de tekst, "is van mening dat het opzettelijk plegen van dergelijke handelingen om niet-therapeutische of electieve redenen een barbaarse praktijk is, gevaarlijk voor de moederpatiënt en vernederend voor de medische beroepsgroep."

Gerelateerd:

Supreme Court neemt belangrijke abortuszaak in behandeling in 'Landmark Opportunity' voor Pro-Life zaak

Miss. Verzoekt Hooggerechtshof om Roe terug te draaien: Niets in de grondwet 'steunt een recht op abortus'

Origineel artikel in Christian Headlinesl
Naar alle artikelen