2021-06-26: De jarige Prinses Alexia 16 jaar op de jaarlijkse VN Drugsvrij dag 26 juni

2021-06-26: De jarige Prinses Alexia 16 jaar op de jaarlijkse VN Drugsvrij dag 26 juni

De jarige Prinses Alexia 16 jaar op de jaarlijkse VN Drugsvrij dag 26 juni

Prinses Alexia wordt zestien jaar op 26 juni. Elk jaar een jaar verder. Zij is niet zonder reden geboren geworden op 26 juni de Internationale VN dag tegen drugs. Nu ze al groter wordt zou zij misschien het voorbeeld kunnen worden om jongeren van de drugs af te houden. Kinderen van de basisschool komen al met drugs in aanraking. Kleine jochies zitten te blowen bij ons in de poort. En met bravoure roepen ze dat zij er geen last van krijgen en niet verslaafd zullen raken. Ook al weet iedereen dat de meeste verslaafden begonnen zijn met softdrugs. Het was al een leugen vanaf het begin. Met veel bombarie werd de scheiding van de markten in onze politiek geïntroduceerd. Nee, harddrugs daar zijn we tegen, maar softdrugs moeten we decriminaliseren. En ook al was dat een drogreden, we weten sindsdien dat het thc gehalte van deze zogenaamde softdrugs zo opgevoerd is dat het gewoon een harddrugs is.

Maar de schijnheilige politiek heeft niet het lef om op de verkeerd ingeslagen weg terug te keren. Liever onze jeugd kapot laten gaan dan een halt toe te roepen aan de levens en hersenen verwoestende werking van drugs. Hoeveel kinderen moeten nu nog kapot gemaakt worden en de dood in gejaagd. Hoeveel moeten er nog voor de trein springen omdat ze het niet meer zien zitten. We kunnen wel borden bij de spoorovergangen zetten om ze daarvoor te waarschuwen maar dat helpt niet als we ze met drank, drugs en seks de dood injagen. Nederland is het walhalla voor het vrije drugsbeleid. Geen wonder dat de maffia hier haar hoofdkantoren vestigt. Geen wonder dan de drugs, vrouwenhandel en financiële maffia zich thuis voelt in ons land. En wat de VN ook probeert, Nederland is het ‘Nederwietland’ en verspreidt zelfs gratis heroïne om de overlast van de junks tegen te gaan. Liever een junk de dood in dan helpen om hem clean te maken. Dat is met recht crimineel beleid. En zo gaat heel wat jeugd naar de knoppen.

Heerlijk om de zelfbewuste Alexia te zien opgroeien met haar trotse ouders, grote Koning Willem Alexander en de dappere levenslustige Koningin Máxima. Wat een veelbelovende Oranjefamilie. Zij zijn geroepen om met hun kinderen de kinderen van Nederland te helpen om gezond op te groeien. Alexia is de Prinses bij uitstek om de Beschermvrouwe te zijn van het ‘Jongeren Drugsvrij Project’ met jaarlijks de uitreiking van ‘Drugsvrij Awards’ voor jongeren die zich inzetten om jongeren te helpen drugs vrij te blijven of te worden. De uitreiking doet ze elk jaar op 26 juni, haar verjaardag, de internationale dag tegen drugs van de VN. En Alexia kan daar niet jong genoeg mee beginnen, want jongeren komen steeds jonger in aanraking met zaken zoals drugs die hun lichaam en geest ruïneren. Na bewapening wordt het meeste geld aan drugs uitgegeven wereldwijd. De drugshandel en de drugskartels vechten om het leven. Er gaan miljarden in om. Elk jaar raken meer miljoenen jongeren verslaafd.

Het is beschamend dat Nederland internationaal ook al bekend staat om zijn tolerante drugsbeleid. Wanneer dringt het gezond verstand door dat we onze kinderen behoeden voor de verslaving aan drank, drugs en seks. We zijn dankbaar voor een de Hoop in Dordrecht waar mijn vriend Jac. Hogeweg jaren geleden mee begonnen is omdat hij de nood van de jongeren niet kon aanzien. We zijn onder de indruk van Victory Outreach, het werk van Pastor Sony met de visie dat ex-drugsverslaafden een gemeente en opvangcentra starten om verslaafden door het evangelie af te laten kicken. We zien de bloeiende gemeenten van Pastor Jerry en Xannelou in Rotterdam en de gemeente in Amsterdam en Den Haag en zoveel andere plaatsen wereldwijd. En dan het werk van ex-verslaafden Remko en Eef Jorritsma van In de Vrijheid in Wemeldinge enz. enz. David Wilkerson van het boek de Kruis in de Asfaltjungle was jarenlang het boegbeeld van deze profetische antidrugsbeweging. Het was een schok dat hij in 2011 door een auto-ongeluk overleed.

Het is verheugend om te zien hoe een jonge generatie de fakkel overneemt. Ook de Oranjes hebben daarin een voortrekkersrol. Zij hebben niet voor niets hun inzet gegeven in een tachtigjarige oorlog en alle eeuwen daarna om onze vrijheid te verdedigen. Tot de verdediging van die vrijheid behoort ook dat we niet de slavernij over ons heen krijgen van welke verslaving dan ook. Wij feliciteren Alexia dat ze in haar gezin geboren is zodat er alle reden is dat zij opgevoed wordt in vrijheid en geen verslaving haar bedreigt. Oranje boven. We wensen haar en haar ouders en zussen Gods zegen. Het volgend schooljaar gaat ze voor een jaar naar een kostschool in Wales waar ook haar vader in zijn jongensjaren is geweest.
Naar alle artikelen