2021-05-13: Idaho Gov. Little ondertekent Pro-Life wet die geplande ouderschap en abortus aanbieders deblokkeer

2021-05-13: Idaho Gov. Little ondertekent Pro-Life wet die geplande ouderschap en abortus aanbieders deblokkeer

Idaho Gov. Little ondertekent Pro-Life wet die geplande ouderschap en abortus aanbieders deblokkeert

Bron: Milton Quintanilla | Contributor for ChristianHeadlines.com 
          Originele Engelse versie klik hier

 Planned Parenthood, Idaho's gouverneur ondertekent wetsvoorstel dat financiering van abortussen door de belastingbetaler verbiedt
 
Maandag tekende de Republikeinse gouverneur van Idaho, Brad Little, een wetsvoorstel om abortusaanbieders, zoals Planned Parenthood, te ontmoedigen.

House Bill 220, getiteld "No Public Funds for Abortion Act," financiert niet alleen abortusaanbieders, maar voorkomt ook dat ze opdrachten krijgen van schooldistricten en openbare hogescholen om seksuele voorlichting te geven.

Openbare scholen en universiteiten mogen ook geen abortusmedicijnen meer verstrekken om een zwangerschap na de conceptie te beëindigen.

Volgens de conservatieve activistische groep Family Policy Alliance of Idaho worden dit soort medicijnen momenteel aangeboden aan de Boise State University, de Universiteit van Idaho en de Idaho State University via hun gezondheidscentra voor studenten.

De wetgeving staat echter uitzonderingen toe voor door de overheid gefinancierde ziekenhuizen en abortussen die met Medicaid worden gefinancierd.

De ondertekening van het wetsvoorstel werd geprezen door Family Policy Alliance of Idaho Executive Director Blaine Conzatti.

"Het ontkrachten van Planned Parenthood en andere abortus-aanbieders was een van onze topprioriteiten toen [de] wetgevende sessie eerder dit jaar begon," zei Conzatti in een verklaring die naar The Christian Post werd gemaild.

"Idahoans willen niet dat hun staat of lokale overheden hun zuurverdiende geld naar abortusaanbieders overmaken - en ze willen zeker niet dat abortusartsen diensten verlenen en abortus promoten in onze openbare scholen en universiteiten," vervolgde hij.

Conzatti beweerde dat abortus "nooit gesubsidieerd zou mogen worden met ons belastinggeld" en "Idaho openbare schoolstudenten zouden nooit over seksualiteit mogen leren van de abortusindustrie".

"De No Public Funds for Abortion Act beschermt studenten, kwetsbare vrouwen en hardwerkende belastingbetalers tegen de 'Big Abortion'-lobby," legde hij uit. "We zijn verheugd dat Gov. Brad Little deze belangrijke pro-life hervorming heeft ondertekend die belastinggelden beschermt tegen abortusaanbieders die te lang hebben geprofiteerd van overheidsgeld."

In maart werd het wetsvoorstel door het Huis van Afgevaardigden aangenomen met een meerderheid van 55-14, waarbij drie Republikeinen en 11 Democraten tegen de maatregel stemden.

Republikein Bruce Skaug, een van de initiatiefnemers van het wetsvoorstel, legde uit dat het wetsvoorstel bedoeld is om door de belastingbetaler gefinancierde abortussen te voorkomen, zo meldt Associated Press.

"Het wetsvoorstel ontfinanciert abortus, zodat uw en mijn belastinggeld niet direct of indirect wordt gebruikt voor enige vorm van abortus of doorverwijzing voor dergelijke diensten," zei Skaug. "Als ik kon voorkomen dat Medicaid-gelden naar abortus zouden gaan, zou ik dat doen.

Aan de andere kant waarschuwden tegenstanders van de wetgeving dat het veel vrouwen zou verhinderen om kankerscreenings, geboortebeperking en aanvullende gezondheidszorg te krijgen omdat abortusaanbieders gesloten zouden worden.

"Idaho is een staat met tekorten in de gezondheidszorg," zei de Democratische afgevaardigde Chris Mathias. "We hebben niet genoeg huisartsen. We hebben niet genoeg verpleegkundigen. We hebben niet genoeg ziekenhuizen op de juiste plaatsen. We hebben niet genoeg bedden. We hebben niet genoeg mensen met een ziektekostenverzekering of genoeg ziektekostenverzekeringen om hen de adequate zorg te geven die ze nodig hebben," beweerde hij.

Het wetsvoorstel verbiedt de stad Boise ook om contracten af te sluiten met organisaties die abortusgerelateerde diensten aanbieden, nadat burgemeester Lauren McLean vorig jaar een overgangsrapport had uitgebracht waarin werd aanbevolen dat de stad gratis anticonceptie, abortus en reproductieve gezondheidszorg zou aanbieden aan al haar inwoners.

Foto met dank aan: ©Getty Images/Michael M. Santiago/Staff

Milton Quintanilla is een freelance schrijver. Hij is ook de co-host van de For Your Soul podcast, die de kerk wil toerusten met bijbelse waarheid en gezonde leer. Bezoek zijn blog Blessed Are The Forgiven.

 

 

 

 

 
Naar alle artikelen