2020-02-22: JE KINDJE IS NIET GEWENST, WAT DOE JE DAN.

2020-02-22: JE KINDJE IS NIET GEWENST, WAT DOE JE DAN.

 Je kindje is niet gerwenst. Je erkent dat je een zwangerschap gaat afbreken en je doet het. Het resultaat is dat jij je eigen kindje hebt gedood. 

Het is zo simpel. Abortus is moord.  God haat het vergieten van onschuldig bloed. We hebben daar een Wet afbreking zwangerschap voor gemaakt. We erkennen dus dat we een zwangerschap afbreken. Je breekt dus een zwangerschap af, en je dood het kindje. Dat doet geen normaal mens. En toch zijn we zover gekomen dat abortus een vrouwenrecht is waarvoor gestreden wordt. Ja het wordt zelfs een mensenrecht genoemd.

Het is zo simpel een klein kind kan het begrijpen. Als wij de kleine modelletjes van een ongeboren kindje van tien weken laten zien aan kleine kinderen roepen ze met een teder, baby, wat lief! En wat grotere kinderen zeggen hetzelfde. Maar zodra grotere kinderen ook weet beginnen te krijgen van seksualiteit en ongewenste zwangerschap dringt de hype en vrije seksualiteit en het verwijderen van een ongewenst kindje zich aan hen op.

Dan heb je leiden in last. De wereld zou op z’n kop staan. Hoe haal je het in je hoofd om zoiets wreeds en barbaars te bedenken laat staan te doen. Het Zeehonden centrum zou een rechtszaak aanspannen. En terecht. De praktijk van een abortus bij een vrouw gaat precies op dezelfde manier. Het kindje wordt meedogenloos, zonder verdoving uitgezogen, kapot gesneden, verkleind verwijderd. Te gek.

Het moet toch mogelijk zijn het paradigma van abortus als vrouwen/mensenrecht zodanig te veranderen dat mensen gaan inzien dat we moeten stoppen met zoiets wreeds. Het blijft dus belangrijk om steeds maar weer duidelijk te maken wat er met een abortus werkelijk gebeurt. De zwangerschap kan een probleem of ongewenst of ongepland zijn, maar je kan en mag nooit een (je) probleem oplossen door het leven van een ander te nemen. Dat kan ieder toch inzien!

Het is zo simpel maar toch zit het recht op abortus vastgeroest in het denken van vele politici en pro-abortus lobbyisten zodat je je afvraagt hoe door dit paradigma heen te breken. Eén ding is duidelijk, we moeten blijven laten zien wat abortus in werkelijkheid is. En daar niet te terughoudend in zijn. Het is niet leuk, maar afgrijselijk, maar dat verandert het denken. Door de dierenbescherming komen we nu ook op voor dierenwelzijn. We moeten veel concreter zijn.

Maak ons dan (zeer) moedig en sterk. Gideon in de Bijbel kreeg de opdracht om het Baäl afgodsbeeld in de tuin van zijn vader af te breken. Hij deed het maar in de nacht in het geheim. Het gaf een grote opschudding. En Jezus schroomde niet om het tempelplein schoon te vegen omdat ze er met al hun handel een rovershol van hadden gemaakt terwijl God zegt het moet een bedehuis zijn voor de volkeren. Waar blijven onze woorden en daden. Kom uit je kast!

We kunnen pagina aan pagina vol schrijven, maar we moeten uit onze christen dommeligheid wakker gebeukt worden en de boer opgaan met de boodschap van het leven. We moeten de HEERE God aanroepen. Het krachtig gebed van een rechtvaardige vermag veel, zegt Jacobus 5 en hij noemt ons als Elia. Als gebed en actie dan zo simpel zijn, ga het dan ook doen.  

 
Naar alle artikelen