2020-01-22: MET DE KOMST VAN BIDEN STAAT DE TOEKOMST VAN AMERIKA OP HET SPEL

2020-01-22: MET DE KOMST VAN BIDEN STAAT DE TOEKOMST VAN AMERIKA OP HET SPEL

FOTO: NANCI PELOSI  Voorziiter US Congres:  "Pro-Lifers zijn het grootste gevaar voor onze democratie"

Oorlog in Amerika

Er waren 20.000 troepen bij de inauguratie 20 januari van de nieuwe president Biden in Washington D.C.  meer dan in Afghanistan. Washington leek wel in oorlog. Wegen, bruggen en metro’s waren gesloten. Grote hekwerken vergrendelden de gebouwen, straten tot in wijde omtrek van de inauguratie plaats, het Capitol. afgesloten. Publiek mocht niet komen, waar anders honderdduizenden waren, stonden nu kleine vlaggetjes.

Het stelen van je verkiezing 

Vlak voor de plechtigheid verliet Trump Washington zij wilden niet aanwezig zijn bij een plechtigheid die door verkiezings ‘fraude’ was ‘gestolen’. 75 miljoen kiezers waren het met hem eens. TRUMP beloofde dat hij met zijn net begonnen nieuwe beweging naar Washington terug komt. Biden hield een matte rede waarin hij keer op keer herhaalde terug te keren naar democratie die TRUMP had tegen gewerkt en dat hij president wil zijn voor allen en een einde wil maken aan de  ‘uncivil war’ van TRUMP. 

Aanval op historische universele en Bijbelse civil society

Maar meteen na Bidens’ toespraak haastte hij zich naar ‘zijn’ Witte Huis om vooral de door zijn Democratische partij aangevuurde ‘civil war’ kracht bij te zetten door het beleid van TRUMP terug te draaien. De abortuskraan wordt weer op volle kracht opengezet. De ‘katholiek’ Biden is fel voorstander van abortus tot aan de geboorte grens en promoot gender politiek. Nanci Pelosi, de voorzitter van het Congres en Hillary Clinton waren het roerend eens dat ze Republikeinen die met hun pro life stem de hele democratie op het spel zetten een kopje kleiner moeten maken. Ze durven hen zelfs terroristen te noemen. Twitter en Facebook hebben niet alleen TRUMP verwijderd maar voeren een agressief beleid om hen die ‘heulen’ met zijn conservatieve opvattingen eveneens af te sluiten. Miljoenen mensen gaan over naar andere providers zoals Newmaxx; FOX heeft sinds 3 november 40% van zijn kijkers verloren. TRUMP overweegt om met eigen nieuwszenders en misschien een nieuwe partij te beginnen.

Evangelicals geroepen tot Bijbelse en gebeds opdracht voor midterm verkiezingen in 2022 

Intercessors for America, de gebedsbeweging, meldt dat honderdduizenden meer zich de laatste jaren aanmeldden voor gebed. Als een groter deel dan de helft van de evangelicals en katholieken op TRUMP gestemd had zou TRUMP ruimschoots gewonnen hebben. In 2016 won TRUMP als door een ‘wonder’ maar in 2020 werd die te vanzelfsprekend gedacht. In 2022 vinden de volgende midterm verkiezingen plaats voor alle 511 leden van het Amerikaanse Congres die de Democraten, met nu winst voor de Republikeinen, slechts nipt gewonnen hebben. 88 % van de leden is christen, meer dan tevoren. Winst in 2022 is zeker mogelijk, zeker als een groter % van de evangelicals beseft dat de christelijke waarden en normen voor de toekomst van Amerika op het spel staan. In de midterm verkiezingen wordt steeds 1/3 van de 100 ledende tellende Senaat herkozen. De laatste uitslag was 50 Democraten en Vijftig Republikeinen met stem van de extreem linkse Democratische vice-president Kamala Harris is dan de kantelstem. Kerken en christelijke organisaties en pro life groepen en gebedsbewegingen zijn dan ook hun campagnes al begonnen. 

Abortus is basis van de grote politieke en sociale eindstrijd volgens de Bijbel

Steeds meerderen beginnen te beseffen dat abortus inderdaad de grootste misdaad is tegen de menselijkheid en nog directer tegen God. In de Bijbel volgt op de Moloch/Abortus onherroepelijk het oordeel. Deut. 28 en 30 roept ons dan ook op te kiezen voor het Leven. Vooral de jongere garde beseft dat er met abortus veel meer moreel op het spel staat. Deze Amerikaanse verkiezingen zijn midden in deze eindtijd corona pandemie die de wereld teistert dan ook een wake-up call voor onze verkiezingen in Nederland op 17 maart 2021 voor de Tweede Kamer waar ook grote morele en ethische dreigingen ons land proberen te teisteren.
Naar alle artikelen