2020-01-19: AMERIKA - INAUGURATIE STRIJD OP LEVEN EN DOOD

2020-01-19: AMERIKA - INAUGURATIE STRIJD OP LEVEN EN DOOD

Amerika:  inauguratie strijd op Leven en Dood

Vandaag 17 januari is het Sanctity of Life Sunday in Amerika. 22 Januari 1972 werd de abortuswet Roe vs Wade door het Hoge Gerechtshof in de Supreme Court  in Amerika aangenomen. Van conceptie tot aan de  geboorte. Tot nu toe zijn meer dan 60 miljoen ongeboren kinderen in Amerika omgebracht, meer dan 2500 per dag. Sinds die tijd is er een hevige strijd gaande over dood of leven voor ongeboren kinderen. Met name nadat de evangelicals gingen begrijpen dat zij ook verantwoordelijk zijn voor sociale en politieke issues na de films van Dr. Frances Schaeffer, ‘’What happened tot he human race?’ en ‘How should we then live’ door de Evangelische Omroep en Gospel Films in Amerika heeft de pro life beweging een enorme groei doorgemaakt zodat nu meer dan 50% van Amerika pro life is. Elke verkiezing wordt al jaren in sterke mate bepaald door de pro life stem. 

Met de presidentsverkiezingen in 2016 werd tegen alle verwachtingen in President Trump verkozen vooral ook door de pro life stemmers die hun stem geheim hielden en toen hun ‘shame vote’ aan Trump gaven die pro life een sterk verkiezings thema had gemaakt. De volgende vier jaar heeft hij zich geheel aan zijn woord gehouden. De verwachtingen voor Trump waren dus ook hoog met de president verkiezingen 3 november 2020. In het begin van de uitslag stond Trump ruim voor tot op een bepaald moment het tellen van de stemmen gestaakt werd en even later Biden voor lag en de verkiezingen zou hij hebben gewonnen. Trump heeft de uitslag aangevochten. Uiteindelijk gelooft 75% van de republikeinse kiezers dat er fraude gepleegd is en 35% van Democraten. Het Biden kamp met de mainstream liberale media gaat er echter aan voorbij en stoomt door naar de inauguratie op woensdag 20 januari in Washington D.C. van Biden. De spanning in politieke en morele zin in Amerika is om te snijden. 

Washington D.C. is omgebouwd tot een vesting met 20.000 troepen van de Nationale Garde en regeringsgebouwen zoals het Capitool waar 6 januari wegens nauwelijks beveiliging tijdens de zitting van het gezamenlijk Congres en de Senaat al boze Trump aanhangers maar ook andere BLM en Antifa waren binnengedrongen. De angst is zo groot dat de nieuwe president Biden niet de traditionele rijtour gaat maken, waar normaal honderdduizenden aanwezig zijn. Hoewel Trump krachtig heeft opgeroepen om alleen mee te werken aan een vreedzame overdracht worden demonstraties verwacht, ook in andere hoofdsteden. Trump heeft aangegeven niet bij de inauguratie aanwezig te kunnen zijn omdat hij niet deelgenoot kan zijn van een president en zijn partij die zijn verkiezing heeft gestolen. De republikeinen maken zich nu op voor de volgende verkiezingen over twee jaar in 2021 de ‘midterm’verkiezingen voor het gehele Congres en 1/3 van de 100 leden van de Senaat. 

Pro life stemmers en christenen zijn geroepen om nog meer ernst te maken met de strijd voor het leven. De God van het leven komt telkens als in de Bijbel de mensen het onschuldig bloed van de kinderen door moord offers vergoten hebben met chaos en oordelen, vervolgingen, oorlogen en pestilentiën. Hoe actueel en profetisch is de tijd waarin wij leven. Vandaar dat de nu gaande wereldwijde gebeds week voor de eenheid in de kerken een ernstige, misschien wel een laatste wake up call is! Met 1.6 biljoen moorden wereldwijd raakt Gods gramschap vol (www,numberofabortions.org) God houdt ons het leven en de vloek voor (Deut 28}. Kies dan met je hart voor het leven, opdat wij en onze kinderen leven, Deut. 30:19. Het is inderdaad een culturele strijd op leven en dood die gevoerd wordt. Een strijd tussen God en de duivel. Trek dan je geestelijke wapenrusting aan. God strijd voor ons en wij mogen in zijn kracht volharden (Efeze 6:10-20).
Naar alle artikelen